Pyörivä kynäteline / Turning pen holder

Ensimmäinen ajatus oli tehdä kynäteline, ihan vaan säilykepurkki uudelleen päällystettynä. Tietenkin se homma eskaloitui niin pitkälle, että siitä tulikin rykelmä erilaisia purkkeja, jotka olivat pyörivällä alustalla.. niin tyypillistä minua! 😀 Jos asiasta voi tehdä monimutkaista ja runsasta niin niin täytyy tehdä!! Suomesta ei niin vaan saanutkaan mekanismia (“lazy susan”) pyörivälle alustalle, joten minun piti keksiä se. Tarvittavat alustat löytyivät kierrätyskeskuksesta.

My first idea was to do a pen holder, just an old tin can with new embellishments. Of course the idea got rather big so the one tin can became many cans on a turntable! So typical of me! 😀 If one can make it complicated and full so be it! It’s fun!! I couldn’t find a lazy susan -mechanism from Finland so had to make one. I got suitable stuff from the Recycling Center.

  1. Tarvitset pyöreän tasaisen puulevyn, omani läpimitta oli 27 cm. Lisäksi toisen levyn tms johon tehdään pieni reikä, johon tulee tappi pitämään pyörivää lautasta paikoillaan. Lautaseen liimasin kuumaliimalla metallinpalasen missä oli reikä. Ihanteellisinta olisi jos pystyisi ostamaan lazy susan -mekanismin ja kiinnittäisi sen toiseen samanlaiseen levyyn. Koska alin lautaseni oli pienempi kuin pyörivä niin se keikui, joten liimasin alle jalat (ne eivät osu pöytään jos lautanen on pienemmän päällä). Tein ne viinipullon korkeista. 🙂 Jos ei halua lautasen pyörivän niin nythän sen voi nostaa seisomaan omilla jaloillaan.
    You’ll need an even wooden plate with diameter of 27 cm. Also another plate or such like where you drill a small hole. You’ll insert a wooden piece into it to keep the turntable in place. Because that orange plate was so much smaller than the actual turntable, I had to make legs for the turntable. Otherwise it would be unstable. I made the legs from bottle corks and now one can also use the pen holder standing on its own. When on top of the orange plate the legs do not touch the table top.
Kierrätyskeskuksesta sopivat alustat. / I found suitable stuff for the turntable from the Recycling Center.
Kierrätyskeskuksesta sopivat alustat. / I found suitable stuff for the turntable from the Recycling Center.
Huopaa reiän ympärille, jotta lautanen pyörisi päällä paremmin. / Added some felt around the hole so that the plate would turn smoothly.
Laitoin huopaa reiän ympärille, jotta lautanen pyörisi päällä paremmin. / Added some felt around the hole so that the plate would turn smoothly.
kynateline_3
Käytin teippiä ja kuumaliimaa laittaessani metallinpalan lautaseen. / I used tape and hot glue to attach the metal piece.
Jalat korkeista. / Feet from bottle corks.
Jalat korkeista. / Feet from bottle corks.

2. Revin vanhasta kirjasta sivuja ja liimasin ne puulevylle käyttäen Finnabairin Soft Matte Geliä. Laitoin päälle vielä kevyesti gessoa jotta kirjan sivujen teksti ei olisi liian selkeä. Sumutin paria Shimmerz Vibez -mistiä päälle, käytin joissain kohti stencileitä. Maalasin akryylivärillä tuon oranssin lautasen.
I used old book pages and glued them on top of the plate with Finnabair’s Soft Matte Gel. I also put some gesso lightly on top so that the text was not too dark. I misted a bit of Shimmerz Vibez mists on top with using a stencil in some places. I used acrylic paint to paint that orange plate.

Kirjan sivuja. / Book pages.
Kirjan sivuja. / Book pages.
Alusta. The turntable.
Alusta. Laitoin reunan ympärille pitsiä. / The turntable. I put some lace on the edge.
Asettelun suunnittelua. / Planning where to put all.
Asettelun suunnittelua. / Planning where to put everything.
kynateline_8
Varo teräviä reunoja! / Watch our for the sharp edges!

3. Taivutin purkkien terävät reunat sisällepäin. Gessosin suurimman osan purkeista. Osaan laitoin papereita, yhteen hyllypaperin tyyppistä ja muutamaan serviettejä. Servietit liimasin Mod Podgella.  Reunoihin laitoin teippiä tai serviettiä jottei se olisi terävä. Muutamaan purkkiin myös pitsinauhaa. Myös teipin päälle piti laittaa gel mediumia jotta se pysyy. Laitoin papereita joidenkin purkkien sisäpuolelle ja pohjalle.
I used a tool to make the edges of the cans smooth. I gessoed most of the cans. Some got papers and some got napkins around them. I used Mod Podge and decoupage technique for the napkins. On the edges I put tape of napkin stuff so that they would not be sharp. Even the tape should have Gel medium on top to stay. Two cans also got a nice lace trim on their edges. I put nice papers on insides and bottoms as well.

kynateline_9
Purkkien tuunausta / Altering the cans.
kynateline_10
Gessosin papereita jotteivät ne olisi liian kirkkaita ja sulautuisivat paremmin yhteen. / I gessoed the papers so that they would not be too bright and would go better together.
kynateline_11
Tässä käytin Decoupage tekniikkaa ja serviettiä. Liimattu Mod Podgella. / I decoupaged this serviette to the can using Mod Podge.
Taivutin paperia, teippiä tai serviettiä niin, että reunat eivät tuntuneet enää teräviltä. / Securing the sharp sides.
Taivutin paperia, teippiä tai serviettiä niin, että reunat eivät tuntuneet enää teräviltä. / Securing the sharp sides.
Tuossa on tomaattipyreepurkki ja mini-pyykkipoikia! / Usig mini-pegs to glue the ribbon on the edge.
Tuossa on tomaattipyreepurkki ja mini-pyykkipoikia! / Using mini-pegs to glue the ribbon on the edge.
kynateline_14
Paperia, kuitusilkkiä, nauhaa. Reunaan washiteippiä (ja gel medium päälle sisäpuolelta). / Paper, golden fiber silk, ribbon. Washi tape onto the edge and gel medium on top on the inside.
kynateline_15
Teippiä reunaan. / Washi tape on the edge.
Korkipala on tuki, samaten tuo valkoinen pahvinpala. Laitoin ne tueksi tonnikalapurkeille. / The piece of cork and white cardboard are a support for the cans on top of each other.
Korkipala on tuki, samaten tuo valkoinen pahvinpala. Laitoin ne tueksi tonnikalapurkeille. / The piece of cork and white cardboard are a support for the cans on top of each other.
kynateline_17
Tuki putkin alle niin saa enempi pinta-alaa liimalle. / A little support underneath so that one gets to put more glue.
Koristeita. / Embellishments.
Koristeiden tekoa, osassa kohojauheita ja Distress musteita. / Making embellishments. Some have embossing powders and distress inks.
Valmis!! / Finished!!
Valmis!! / Finished!!
kynateline_21
Avain on Wycinankalta muistaakseni. Maalasin sen ja laitoin kohojauheita. / The key is from Wycinanka I think. I painted it put some embossing powders on it.
kynateline_19
Ylhäältä. / On top.
kynateline_22
Vaal.punainen mömmö on ihanaa Shimmerz Paintsin Dazzlers -pastaa, joka on laitettu Timpan stencilillä. / The pink stuff is lovely Shimmerz Paints Dazzlers paste, which has been put thru Holtz’s stencil.
kynateline_23
Nämä “jalokivet” ovat olleet minulla vuosia ja nyt vasta löysivät paikan!! 🙂 / These “jewels” have been in my stash for years…!!

Muut purkit on liimattu puulevylle paitsi yksi. Yhden saa irti jos sitä vaikka haluaa pitää erikseen normisti ja kun iskee askarteluhetki niin sen voi taas liittää muiden kanssa yhteen. Siinä on magneetti millä se pysyy hieman paremmin paikallaan ollessaan alustalla.
All cans are glued to the plate except one. I thought it would be nice if one comes off and you can keep it on your desk and attach it to the plate when you decide to do more crafting. It has got a magnet on the side so it stays with the others pretty well.

Mm näitä tarvikkeita käytin / Some of the stuff I used:
Prima-Finnabair-Art Basics Soft Matte Gel
Mod Podge
Shimmerz Paints Vibez Egg Noggin’
Shimmerz Paints Vibez Jeni B  Blue
Tim Holtz Mini Stencils / mini-sapluunat
Shimmerz Paints Dazzlerz Tutti Frutti
Shimmerz Paints Texturez
Aleene’s Quick Tacky Glue
Koristeita  omista kätköistä / Embellishments from my stash..

2 Replies to “Pyörivä kynäteline / Turning pen holder”

  1. Ikeas myydään tällaisia alustoja, jotka pyörii kohtuu hintaan
    http://m.ikea.com/fi/fi/catalog/products/art/90074483/

    1. Juu niin myydään mutta se oli vähän liian iso, sen läpimitta on 39cm ja tämän 27cm. En olisi ehtinyt tehdä niin isoa.. tämä kun meni lahjaksi niin oli deadline! 😀

Comments are closed.