Tuunattuja purkkeja / Altered Cans

Tässä on lisäyksenä edelliseen postaukseen pari muutakin purkkia, mitkä olen tehnyt jo aikaisemmin. Toinen on ihan kynille tarkoitettu ja samaa ideaa voisi käyttää myös tuossa pyörivässä telineessä.

Tässä purkissa on ollut persikanpuolikkaita. Se on ensin gessottu, jonka jälkeen siihen on suihkittu Shimmerz’ejä (kestää tovin kuivua, käytä hiustenkuivaajaa tai kuumailmapuhallinta). Sitten siihen on liimattu gessotut kukat (niihinkin väriä Shimmerzeillä) ja lisäksi liimasin sinne huonoksi menneen siveltimen ja jo kovettuneen osittain käytetyn vanhan guassi värituubin. Muista kääntää purkin terävät reunat sisäänpäin!
Sitten reunaan vielä pitsiä ja avot se on siinä 🙂

Here are some more altered cans. The first one is made for pens so you could use that design with the Lazy Susan pen holder, too. 

This can had some peach halves in it. I gessoed the can and misted it with Shimmerz Mists. It takes a while to dry (use your hairdryer or such like). Then I added some old flowers that I used gesso on and some Shimmerz mists, added an old used brush and a gouache paint tube. Remember to do the edges on the inside of the can so it’s not sharp!!
Then added some laze on the edge and it’s done! 🙂

Gessoa ensin ja sitten väriä suihkeilla. / Gesso on the can and then some colour with mists.
Gessoa ensin ja sitten väriä suihkeilla. / Gesso on the can and then some colour with mists.
Koristeet eri puolilta. / Embellishments from different angles.
Koristeet eri puolilta. / Embellishments from different angles.

Toinen purkki on sardiinipurkki, johon jätin kannen hieman rullalle. Voikun vielä löytyisi niitä vanhoja purkkeja missä oli se hauska avain! Tämä on koriste. Gessosin ulkopuolen ja käytin siihen Distress Ink’ejä, jotka eivät oikein tarttuneet tai kuivuneet, joten ripottelin päälle läpinäkyvää ja vähän mustaakin kohojauhetta ja sulatin sen. Sisäpuolelle laitoin skräppipaperia, Brunbergin suklaasuukkojen käärepaperia ja pohjalle ruuveja. Ruuvit antoivat painoa ja koriste pysyy hyvin pystyssä. Lisäksi laitoin kohojauhetta sinnekin ja ruuvit on siis liimattu.

This is a sardine can that I left the lid rolled on the bottom. I wish I could find those old ones with the cute key! I gessoed the ouside and used Distress Inks but they did not attach too well. So I put clear (and black) embossing powder on and melted it down.  On the inside I put some scrap paper, some wrapping paper from a chocolate (tin-like) and on the bottom some screws. The screws give weight so that the can stays upright. I glued them and added some embossing powder. 

Gessoa ulkopuolelle ja paperia sisälle. / Gesso on the outside, paper on the inside.
Gessoa ulkopuolelle ja paperia sisälle. / Gesso on the outside, paper on the inside.
Ulkopuolelle kohojauhettakin. / Embossing powders.
Ulkopuolelle kohojauhetta. / Embossing powders.
Sisäpuolta. / Inside.
Sisäpuolta. / Inside.

Sisäpuolelle laitoin uunilampun (tietenkin käytetyn!), jonka päälle mustan kuoharipullon korkin pidikkeen. Pari jousta, pullonkorkki, kellosta ratas, hiuksiin tarkoitettu tähtijutska, kukka.. yökkösen leikkasin jostain skräppipaperista ja laitoin sen päälle Glossya. Kaikki tarvikkeet löytyivät omista kätköistä. Kiva pieni projekti!!

On the inside I put a small lamp, used of course, (oven) and a black wire thingy on top of it (sparkling wine cork!). Couple of strings, a gear from a clock, a hair piece (star), a flower.. I cut out the moth from some scrap paper and put Glossy on it. All the things I found from my stash. A nice small project!!

Valmis! / Done!
Valmis! / Done!

Mm näitä tarvikkeita käytin / Some of the stuff I used:
Shimmerz Paints Vibez Razzle Dazzle Berry
Shimmerz Paints Vibez Jeni B  Blue
Distress Inks – Vintage Photo
Distress Inks – Walnut Stain
Distress Inks – Tea Dye
Ranger Embossing Powder – clear/väritön
Ranger Embossing Powder – gold/kulta
Ranger Embossing Powder – black/musta
(pakko sanoa, en yhtään tykkää tästä mustasta kohojauheesta, se on klimppistä ja tarttuu joka paikkaan, ihan erilaista kuin nuo muut! Toki omani on vuodelta kivi ja keppi.. mutta minusta se on aina ollut erilaista kuin muut Rangerin jauheet. / Must say, I really don’t like this black embossing powder, it’s totally different to other Ranger embossing powders (which are fine). It sticks everywhere 🙁 Albeit, mine is ancient!)
Ranger Glossy Accent
Aleene’s Quick Tacky Glue
Gessona minulla on ollut Lefranc & Bourgeoisin gesso, se on hyvää kamaa mutta myydään litran purkeissa ja se purkki kestää forever! Omani on ostettu varmaan 15 vuotta sitten ja se alkaa hyytelöityä.. Ja mä sentään käytän sitä! 😀 Se on tarkoitettu maalauspohjaksi isoille öljyväritöille mutta tätä nykyä teen vain pieniä töitä. Parempi vaihtoehto voisi olla mm. Marabun Acryl Gesso.
I’ve used Lefranc & Bourgeois’ gesso which is good stuff but the 1000ml jar lasts forever.. Mine was bought about 15 years ago and it’s starting to turn into jello.. and I do use it!!  😀 It’s a primer for (large) oil canvases, I only do small stuff these days. Better suited would be Marabu Acryl Gesso.
Koristeita  omista kätköistä / Embellishments from my stash..